Om oss

Vi er et blandet kor i Oppegård kommune og vi er for tiden litt over førti sangglade sangere. Korets vikigste formål er å fremme sangglede og sangerglede i forhold til oss korsangere, samt å spre god korsang til vårt publikum, spesielt i Oppegård. Vi mener at sangglede og musikkglede er det samme som trivsel og god mental helse, både for sangere og publikum.

ØVELSER OG SEMINARER

Glade gutter synger i kor

Vi har én øvelse i uken med varighet på to og en halv time. Øvelsene er preget av jovialitet og godt sosialt samhold, samtidig som som de også er preget av dyp konsentrasjon i forhold til sangteknikken, dyp innlevelse i det musikalske og stor iver i forhold til musikkformidlingen – alt under ledelse av vår kyndige og inspirerende dirigent.

Seminar kan være anstrengende, men også svært givende

Vi har to til fire seminarer i året. Alle ledet av vår dirigent, men av og til så har vi også gjeste-innstruktører med oss som tilfører koret ny lærdom innenfor sangteknikk og alt annet som har med musikkens verden å gjøre. I de siste årene så har vi hatt besøk av svært eminente personer som Ingrid Danbolt, Linda Grønhaug og Maria Berglund.

REPERTOAR

Når korpermen ikke er helt i orden…

Vi har et variert, allsidig og spennende repertoar. Tema for siste store konsert vi hadde var musikaler, og det er et tema med en enorm bredde. Spekteret på denne konserten spant fra «Les Miserables» til «Mamma Mia». Tema for vårt neste store prosjekt blir filmmusikk, et tema som har en kanskje enda større bredde. Her er det noe å bite i for alle sangere uansett hvilken sjanger man liker.

KONSERTER OG KONSERTPROSJEKTER

Fra tid til annen har vi ulike store prosjekter. Vi har jobbet med Jazz Light, vi har jobbet med Hanne Krogh og Tre Tenorer (ved flere anledninger), vi har jobbet med New Jordal Swingers og vi har jobbet med Didrik Solli-Tangen og Follo Big Band. Vårt neste prosjekt blir «Skuddårskonsert» med Follo Big Band og Trine Rein. Temaet for denne konserten blir filmmusikk.

Konsert med Didrik Solli-Tangen og Follo Big Band (2018)

Vi opptrer også med konserter i en mindre skala, som opptredener på ulike festivaler, små konserter lokalt, eller større konserter, som våre egne julekonserter. Vi samarbeider gjerne også med lokale kor om ulike konserter. Vi hadde senest gleden av å synge på Kolbotn korets julekonsert (2018).

FESTIVALER OG KORTURER

Vi reiser også bort for å være med på ulike festivaler (først og fremst innenlands), samt at vi annet hvert år reiser på kortur. Så langt har vi vært i Latvia, Irland, Portugal og Italia. I år går turen til Krakow.

KoriOs «fane» under korfestivalen i Drøbak 2018

Det å reise bort på korfestival eller dra avgårde på kortur byr på spennende nye opplevelser, mulighet til å synge i andre sammenhenger enn det man er vant til, og sist, men ikke minst, få oppleve et flott sosialt samvær med med-sangere over flere dager. Man får rett og slett oppleve korsangerens fir-enighet: god mat, godt drikke og god sang i godt selskap.

DIRIGENTEN

Dirigenten vår heter Tage Tysland. Han er utdannet ved Norges Musikkhøyskole og har en lang fartstid som kordirigent.

«Hmmm… Har vi lyst?»

HAR DU LYST TIL Å PRØVE DEG SOM SANGER I VÅRT KOR?

Er du glad i å synge musikk fra ulike sjangre er kanskje KoriO koret for deg, og vi vil ta deg vel imot. Og velkommen skal du være!